Klein Vaarbewijs I Lees verder
Wie kan een vaarbewijs halen Lees verder
Buitenboordmotoren Lees verder

Klein Vaarbewijs II

Met het Klein Vaarbewijs 2 mag je op alle binnenwateren varen, zoals het Ijsselmeer, de Waddenzee, de Westerschelde en het Markermeer. Je kunt pas op voor het Vaarbewijs 2 als je ook het Klein Vaarbewijs I hebt gehaald. Je kunt ook tegelijkertijd om voor beide vaarbewijzen, maar vanwege de hoeveelheid informatie en leerstof, wordt dit niet aangeraden. Het advies is om eerst het vaarbewijs 1 te halen, en daarna een apart examen af te leggen voor Vaarbewijs 2. Je hebt dan tussentijds ook de gelegenheid om extra te oefenen.

Klein Vaarbewijs II: het examen

Het examen voor het Klein Vaarbewijs II wordt afgenomen door het VAMEX. Het theorie-examen bestaat uit 23 multiple choice vragen en twee open vragen. Hiervoor heb je anderhalf uur de tijd. Het is mogelijk om online te oefenen voor het examen, maar je kunt ook praktijklessen volgen bij een erkende vaarschool. Voor meer informatie hierover, neem contact met ons op.

Benodigdheden voor het Klein Vaarbewijs 2

Om te kunnen varen met het Klein Vaarbewijs 2 heb je een aantal dingen nodig. Zo moet je op de kaart koersen en peilingen kunnen uitzetten met een plotter. Daarnaast heb je een kaartpasser nodig om afstanden af te passen. Er zijn meerdere mogelijkheden en merken beschikbaar voor deze spullen. Neem contact met ons op voor een advies.

VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN? Varen met een motorboot, (cursus) vaarbewijs halen of buitenboordmotor aanschaffen? OFFERTE AANVRAGEN