Vaarbewijs vernieuwen Lees verder
Eisen groot vaarbewijs Lees verder
Klein Vaarbewijs II Lees verder

Klein vaarbewijs

Het kleine vaarbewijs is het vaarbewijs dat geldig en verplicht is voor pleziervaart. Dit houdt in, al het varen dat niets te maken heeft met beroepsmatig gebruik van een boot.
Er zijn twee soorten klein vaarbewijs te weten klein vaarbewijs 1 en klein vaarbewijs 2 (VB1 en VB2). Het klein vaarbewijs is geeft recht op het varen in op rivieren, kanalen en meren. Wanneer je Met een klein vaarbewijs mag je in alle landen varen. Klein vaarbewijs is namelijk internationaal geldig als vaarbewijs. Voor het behalen van klein vaarbewijs hoef je alleen een theorie examen af te leggen. Dit theorie examen kun je al afleggen wanneer je jonger bent dan 18 jaar. Je behaalt dan wel al het recht op een pasje, maar krijgt het vaarbewijs pas wanneer je de leeftijd van 18 jaar bereikt. Wanneer je in bezit bent van het kleine vaarbewijs, hoef je deze niet te verlengen maar mag je hier de rest van je leven gebruik van maken. De voorwaarden of eisen die de verplichting van het voeren van een klein vaarbewijs hebben zijn hier onder opgesomd.

Artikelen

Klein Vaarbewijs I

Het Klein Vaarbewijs 1 heb je nodig wanneer met een boot harder kunt varen dan 20 kilometer per uur. Dit geldt uiteraard voor boten als speedboten, maar ook voor rubberbootjes die door een motor harder dan 20 km/u kunnen varen. Tevens is het Klein Vaarbewijs I verplicht voor jetski's, waterscooters en schepen die langer zijn dan 15 meter.

Lees meer...

Klein Vaarbewijs II

Met het Klein Vaarbewijs 2 mag je op alle binnenwateren varen, zoals het Ijsselmeer, de Waddenzee, de Westerschelde en het Markermeer. Je kunt pas op voor het Vaarbewijs 2 als je ook het Klein Vaarbewijs I hebt gehaald. Je kunt ook tegelijkertijd om voor beide vaarbewijzen, maar vanwege de hoeveelheid informatie en leerstof, wordt dit niet aa

Lees meer...

VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN? Varen met een motorboot, (cursus) vaarbewijs halen of buitenboordmotor aanschaffen? OFFERTE AANVRAGEN