Klein Vaarbewijs I Lees verder
Wie kan een vaarbewijs halen Lees verder
Buitenboordmotoren Lees verder

Eisen groot vaarbewijs

Zoals hierboven besproken zijn er enkele aanvullende eisen verbonden aan het behalen van een Groot Vaarbewijs. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze eisen.

Eisen leeftijd en vernieuwen

Uiteraard mag je met een verlopen vaarbewijs niet meer varen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om in de gaten te houden wanneer je vaarbewijs verloopt. Vanaf je 50e levensjaar moet je het Groot Vaarbewijs iedere 5 jaar vernieuwen. Een lichamelijke keuring is hiervoor noodzakelijk. Mensen boven de 65 moeten hun vaarbewijs jaarlijks vernieuwen.

Medische keuring Groot Vaarbewijs

Maak je je zorgen over de medische keuring van het Groot Vaarbewijs? Hieronder volgt wat meer informatie over de medische eisen verbonden aan het halen van het vaarbewijs. Om te beginnen moet je een Geneeskundige Verklaring Binnenvaart inleveren. Na goedkeuring van een keuringsarts kun je deze aanvragen. Als je al in het bezit vent van een Rijnpatent of Zeilbewijs dan hoef je niet opnieuw medisch gekeurd te worden. De medische keuring mag je ook ondergaan in België, Duitsland, Frankrijk of Zwitserland.

Meer vragen over het Groot Vaarbewijs halen? Zorgen over de medische keuring of over de leeftijdseisen? Neem dan contact met ons op.

VRAGEN OF EEN OFFERTE AANVRAGEN? Varen met een motorboot, (cursus) vaarbewijs halen of buitenboordmotor aanschaffen? OFFERTE AANVRAGEN